fbpx

TRATAMENTELE VASCULARE CU LASER NdYag CU LUNGIMEA DE UNDĂ 1064 nm sunt folosite pentru corecția sau eliminarea vaselor sanguine dilatate sau „sparte”.

De ce apar?

Dilatațiile vasculare apar datorită pierderii elasticității peretelui vascular sub acțiunea mai multor factori. Aceștia sunt: ortostatismul prelungit (la persoanele care stau mult în picioare), expunerea prelungită a zonei la surse de căldură (saună, băi fierbinți, împachetări calde), factori genetici(existența în familie, pe linie directă, a unor persoane cu tulburări vasculare. periferice).

Ce afecțiuni pot fi tratate?

Se pot trata vase sanguine cu diametrul de la 0,5 mm până la 2,5-3 mm de orice culoare. Tratamentul se adresează venelor sau venectaziilor superficiale de pe membrele inferioare sau hemangioamelor plane sau tuberoase (cireașă). O altă patologie tratabilă astfel este cuperoză și eritemele ( roșeață) difuze ale fetei.

Cum funcționează tratamentul?

Prin fotocoagulare selectivă adică coagulare sângelui în vas sub acțiunea fascicolului LASER. Concomitent se distruge peretele intern și vasul devine nefuncțional. Vasele de sânge subțiri dispar instantaneu iar cele mai groase se elimină complet în 6-8 săptămâni.

Ce riscuri există?

După tratament zona este roșie până a doua zi și pot apărea câteva echimoze (vânătăi). Este recomandat ca tratamentul să fie efectuat de personal medical calificat și experimentat.

Perioada de recuperare?

Pacientul nu necesită perioadă de recuperare, își poate continua activitatea obișnuită imediat după tratament. Totuși se recomandă evitarea expunerii la soare sau solar a zonei tratate până la dispariția totală a urmelor reziduale.

Rezultatele tratamentului

În unele cazuri vasele tratate dispar după p rima ședința alteori este necesară un al doilea tratament pentru corecția zonei.

Este tratamentul dureros?

Tratamentul este foarte ușor tolerat de pacienți, nu este necesar nici un fel de anestezie.

Îngrijire post-tratament?

Evitarea expunerii la soare a zonei tratate sau aplicarea de cremă cu factor mare de protecție solară și administrarea unei terapii generale cu medicamente venotonice pentru prevenirea recidivelor la cazurile care necesită.