Mastectomia profilactică

Mastectomia profilactică

Chirurgia oncologică a sânului

Mastectomia profilactică

Mastectomia subcutantă profilactică este o intervenție chirurgicală care reprezintă un act de prevenție, un pas pe care unele femeie trebuie să îl facă pentru a-și păstra sănătatea în fața unor potențiale riscuri.

Durata intervenției: 1 - 3 ore

Preț: costul este disponibil in urma unui consult cu medicul specialist

Aceată procedură implică eliminarea țesutului glandular mamar din unul sau ambii sâni, acționând astfel ca o măsură de precauție pentru femeile cu un risc ridicat de îmbolnăvire. Este important să înțelegem că identificarea unui risc înalt nu presupune o certitudine a bolii, ci semnalează o probabilitate mai mare comparativ cu femeile cu risc mediu. În acest context, cunoașterea și înțelegerea propriului nivel de risc devin instrumente esențiale în luarea celor mai bune decizii pentru sănătatea și liniștea noastră.

Dacă știți că vă aflați într-un factor de risc și există posibilitatea să dezvoltați cancer la sân, vă încurajăm să ne contactați și să stabiliți un consult pentru o evaluare mai amănunțită.

Echipa noastră se bazează pe o colaborare strânsă între medicul chirurg plastician, medicul oncolog și medicul radiolog. Toți sunt pregătiți să vă ofere consilierea adaptată la situația cu care vă confruntați.

În cazul în care va fi necesară intervenția de mastectomie subcutantă profilactică, vă asigurăm că sunteți pe cele mai bune mâini. Sânii pot fi reconstruiți imediat cu ajutorul implanturilor mamare, țesut analog sau printr-o tehnică combinată. În funcție de caz, medicul va alege abordarea cea mai potrivită.

Este esențial să înțelegeți că mastectomia profilactică scade semnificativ riscul de cancer la sânul opus cu 90-95%. Intervenția de mastectomie nu garantează în totalitate evitarea riscului de apariție a cancerului, deoarece nu putem îndepărta tot țesutul mamar. Cu toate acestea, o mare parte din țesut este scos, ceea ce înseamnă că riscul se reduce proporțional cu țesutul mamar îndepărtat.

Fotografii înainte/după

Prezentare de caz