fbpx

Care este vârsta ideală pentru lifting?

Vârsta ideală este extrem de variabilă de la o persoană la alta. În funcție de profesia exercitată sau de alți factori, liftingul poate fi justificat și la vârsta de 35 de ani, sau la fel de bine și la vârste de peste 70 de ani, deci între limitele vârstei ideale se situează un interval de patruzeci de ani. Rezultatele vor fi mult mai spectaculoase când operația se efectuează mai târziu, dar grație chirurgiei estetice este corect să se păstreze un aspect tânăr mai mult timp, decât să se aștepte instalarea semnelor produse de vârstă.

Liftingul schimbă fizionomia?

NU. Liftingul nu modifică forma gurii, nu afectează conturul mandibulei, nici al urechilor și nici al ochilor, deoarece liftingul nu urmărește tracțiunea pielii, ci pe cea a mușchilor faciali din profunzime.

Cât timp durează rezultatul unui lifting?

Nu se poate garanta o anumită perioadă de timp, deoarece beneficiul operației nu depinde numai de operația în sine, ci și de alți factori care produc îmbătrânirea (ereditatea, modul și igiena de viață, alte afecțiuni etc). Procesul de îmbătrânire care continuă poate fi întârziat prin corecții aplicate pe diferite zone folosind chiar aceleași cicatrici. În afara unei creșteri în greutate sau a unei slăbiri importante, rezultatul obținut este stabil pe parcursul multor ani.

Cât durează perioada de recuperare după lifting?

Beneficiul operației este obținut la 21-30 de zile după operație. Primele fire de sutură se scot după prima săptămână, iar restul după cea de-a doua când vor dispărea și echimozele și edemul. Reluarea activității curente este foarte variabilă, din ziua 5-8 după operație.

Când mă pot machia?

Machiajul se poate face imediat după scoaterea firelor de sutură, dar decolorarea sau vopsirea părului nu înainte de 21 de zile. Automasajul cicatricilor este recomandat dimineața și seara, timp de 1-2 luni.

Cum puteți beneficia de această intervenție

Programați-vă pentru o consultație la Prof. dr. Bratu.