Ridicarea sânilor
Home » Specialități » Chirurgie estetică » Remodelare sâni » Lifting mamar – ridicarea sânilor (mastopexie) – prezentare » Ridicarea sânilor (mastopexie) – Întrebări frecvente
Ridicarea sânilor (mastopexie) – Întrebări frecvente
Ridicarea sânilor
Nici un chirurg nu poate promite un rezultat stabil în timp. Dacă modificările hormonale au dus la modificări ale glandei în sarcinile anterioare, atunci evoluția poate să se repete după o nouă sarcină.
Dacă volumul glandei după mamopexie este diminuat, atunci variațiile de volum suferite de glanda mamară în cursul următoarei sarcini vor fi mai mici. În plus, o nouă corecție de ridicare a sânului nu necesită cicatrici suplimentare, urmând a se face pe același traiect.
Da. Nu sunt întrerupte conexiunile dintre mamelon și glanda mamară iar țesutul glandular restant este suficient pentru secreția lactată. Aceasta este influențată doar hormonal, după naștere.
După 6 luni involuția glandulară este terminată, astfel că se poate face o intervenție de ridicare de sâni.
Nu. După o mamoreducție este mai puțin țesut glandular, dar riscurile sunt mai mici, iar țesutul glandular excizat este analizat morfopatologic. În cazul unei suspiciuni se recomandă examinarea ecografică periodică.
Da, se urmărește întotdeauna armonizarea diametrului complexului areolo-mamelonar cu noul volum și noua formă a sânului, astfel că el se va reduce în dimensiuni odată cu excizarea surplusului tegumentar și glandular.
Cicatricile vor avea o formă de ancoră, fiind circulare în jurul areolei mamare, apoi o cicatrice verticală pornind de la polul inferior al areolei cu o lungime între 5-7 cm în funcție de mărimea sânului și o cicatrice orizontală în noul șanț submamar.
Procesul cicatrizării durează în timp și necesită îngrijiri postoperatorii astfel ca cicatricile să se amelioreze în cca 80 % în 18- 24 de luni.
Da, este necesară purtarea unei bustiere în primele luni pentru menținerea glandei repoziționate pe torace într-o poziție stabilă, astfel ca să se producă o bună cicatrizare internă a țesuturilor, precum și ulterior pe parcursul vieții glanda trebuie susținută de un sutien astfel ca măturarea cicatricilor să se facă frumos și să nu fie alterată de tracțiuni ale pielii sub greutatea glandei.