fbpx

Introducere

Sănii frumoși, rotunzi, fermi, cu un contur estetic sunt considerați un simbol al feminității și senzualității. Pierderea elasticității pielii, efectele gravitației, sarcina, alăptarea, fluctuațiile în greutate pot afecta fermitatea și forma sânilor.

Procesul de îmbătrânire determină modificări ale corpului nostru și implicit și asupra sânilor.

Cele mai frecvente efecte sunt pierderea de volum a țesutului mamar și căderea sânilor.

Redați-vă încrederea în dumneavoastră și bucurați-vă din plin de viață.

Totul despre liftingul mamar

Mastopexia este procedura chirurgicală pentru conturarea și ridicarea sânilor căzuți. De asemenea, se poate obține și reducerea mărimii areolei.

Majoritatea femeilor prezintă, odată cu înaintarea în vârstă, pierderea fermității și căderea sânilor. Aceste transformări pot fi moștenite, pot apărea după sarcină, pierderi în greutate sau datorită îmbătrânirii.

Modificările sunt progresive și se produc de obicei între 20 și 40 de ani.

Volumul glandei mamare poate rămâne normal dar se pierde fermitatea și poziția din tinerețe.

Operație de ridicare a sânilor

Mastopexia poate restabili fermitatea sânilor și poate corecta poziția lor fără a mări sau reduce dimensiunile.

Dacă sânii au pierdut din volum și pacienta îi dorește mai mari, se pot introduce implanturi mamare.

Ce paciente pot beneficia de lifting mamar?

Liftingul sânilor se adresează femeilor cu sânii „lăsați” (ptozați), care au sentimente de jenă și nemulțumire cu impact negativ asupra psihicului.

Nici un exercițiu fizic și nici un tratament medical nu poate rezolva ptoza mamară.

Cele mai bune rezultate se întâlnesc la femei cu sâni mici și căzuți.

Bineînțeles că se pot ridica sâni indiferent de mărimea lor, dar sânii foarte grei pot ptoza din nou în timp (nici o operație nu poate înlătura efectul gravitației).

La consultația inițială, este important să discutați cu chirurgul despre așteptările dumneavoastră, fiindcă fiecare persoană are o viziune diferită în ceea ce privește mărimea, forma sânilor și aspectul cicatricilor.

Ar trebui să discutați unde vor fi poziționate areola și mamelonul și să fiți sigură că înțelegeți ce cicatrice va rezulta.

Riscurile operației de lifting mamar

Nu există operație care să nu implice un risc. Fiind o intervenție chirurgicală mare, riscurile trebuie discutate amănunțit cu chirurgul și cu medicul anestezist înainte de operație.

În afara riscurilor pe care orice anestezie generală le implică, pot apărea infecții sau hematoame care pot determina apariția de cicatrice inestetice.

Chiar și fără aceste complicații, operația lasă cicatrici ce pot fi observate și care sunt permanente.

Vindecarea mai grea și cu cicatrice mai late apare de regulă la fumători.
Liftingul sânilor nu este o operație simplă, dar în mod normal este sigură dacă este făcută de un chirurg plastic calificat.

Indicații preoperatorii

  • înainte de operație, trebuie efectuată o mamografie sau ecografie mamară;
  • nu mâncați și nu beți nimic după miezul nopții înaintea operației;
  • este interzisă administrarea aspirinei și a medicamentelor ce o conțin, cu 2 săptămâni înainte de operație;
  • de regulă, operația trebuie făcută în afara perioadei menstruale;
  • trebuie să anunțați chirurgul și medicul anestezist dacă aveți probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sângerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);
  • trebuie să anunțați medicul dacă purtați proteze dentare sau lentile de contact;
  • dacă fumați, planificați-vă să vă lăsați cu cel puțin 1-2 săptămâni înainte de operație și nu vă apucați decât la minimum 2 săptămâni după operație;
  • evitați să vă expuneți în exces la soare înainte de operație;
  • nu urmați o dietă strictă înainte de operație, deoarece poate întârzia vindecarea;
  • dacă răciți sau faceți o infecție de orice fel, operația trebuie amânată.

Intervenția chirurgicală

Mastopexia se face sub anestezie generală. Durează între 2 și 3 ore, în funcție de complexitatea cazului.

Există foarte multe tehnici, cea mai folosită procedură presupunând o incizie în formă de ancora urmărind conturul natural al sânului. Se excizează surplusul de tegument, mamelonul și areola fiind mutate mai sus, după un desen prestabilit. De asemenea, se face decolarea glandei de pe mușchiul pectoral și se fixează cu fire neresorbabile în noua poziție.

Va rezulta o cicatrice circulară în jurul areolei, o cicatrice verticală până în șanțul inframamar și o cicatrice în șanț.

Pacientele cu sâni mici și ptoza minimă pot fi candidate pentru proceduri modificate care necesită incizii mai mici.

Dacă s-a hotărât și folosirea unui împlânt, acesta se insera într-un buzunar situat sub glanda mamară sau sub mușchiul pectoral.

Se lăsă un drenaj aspirativ pentru 24 de ore.

Spitalizarea postoperatorie

Spitalizarea este de 1-2 zile, perioada în care se administrează antibiotic. Pacienta va purta un bandaj elastic peste pansament. În primele zile, sânii vor fi edemațiați și dureroși.

 

Recuperarea postoperatorie

După externare, firele se scot la 12 zile de la operație, acest lucru putând fi rezolvat fără probleme de medicul de familie al fiecăruia.

Este obligatoriu să purtați un sutien chirurgical (bustiera) timp de 2-3 luni.

Pot apărea modificări ale sensibilității areolei și mamelonului, care de regulă dispar în primele 6 săptămâni fiind foarte rar permanente.
Reluarea lucrului se poate face la maximum o săptămână de la operație iar sporturile solicitante trebuie evitate pentru o perioadă de 1 lună.

Operația nu va împiedica alăptarea în cadrul unei noi sarcini dar aceasta va influența negativ asupra cicatricilor și poziției sânilor.

În privința cicatricilor, până la 6 luni ele se roșesc și se umflă iar după 9 luni – 1 an, ele se aplatizează și se deschid la culoare. Se recomandă evitarea expunerii la soare timp de 1 an de la operație, pentru a nu se produce pigmentarea cicatricilor.

Noi facem toate eforturile pentru a face cicatricile cât mai mici posibile și mai greu de sesizat. Totuși, este important să rețineți că cicatricile de la mastopexie sunt mari și permanente. Din fericire, ele sunt mascate de sutien sau de costumul de baie.

De asemenea, ar trebui să aveți în vedere că un lifting al sânilor nu va ține sânii fermi la nesfârșit – efectul gravitației, a sarcinilor, îmbătrânirii și fluctuațiile în greutate putând determină reapariția gradată a ptozei.

 

Concluzii

Cu această operație avem o experiență mare, peste 3000 paciente operate într-o perioadă de 15 ani.

Dacă sunteți realistă în așteptări și sunteți pregătită să suportați consecințele care constau într-o cicatrice permanentă, atunci mastopexia este soluția pentru dumneavoastră.

Lifting mamar poze

lifting mamar cu implant
lifting sani cu proteze
lifting sani cu proteze
lifting sani cu proteze

Lifting mamar fara implant poze

ridicare sani
ridicare sani
lifting mamar
lifting mamar

Dorita sa vedeti mai multe poze inainte si dupa?