Mărire sâni cu implant mamar​ - Întrebări frecvente

Mărire sâni cu implant mamar – Întrebări frecvente

Implanturile mamare sunt cu gel siliconic coeziv, cu înveliș texturat.

Acestea pot fi implanturi mamare rotunde sau implanturi mamare anatomice.

După măsurătorile făcute în urma consultației, în funcție de circumferința toracelui, aspectul toracelui și al sânului, se poate stabili un minim și un maxim de volum, precum și forma optimă a implantului, astfel încât aspectul final, simulat cu sizer–e de diverse mărimi care se pun în sutien, să fie în armonie cu restul corpului.

Anestezia este generală, cu intubație oro-traheală.

Da, cicatricile sunt în șanțul inframamar, dar, datorită poziției lor și tipului de sutură, în timp se vor estompa.

Sutura se face cu fir intradermic resorbabil peste care se aplică benzi adezive sterile. După 14 zile postoperator se scot doar benzile.

În funcție de tipul de activitate desfășurată, atunci când dispar durerile se poate relua moderat activitatea, iar eforturile pot fi potențate treptat.

De regulă se pot face activități sportive ce nu implică musculatura pectorală după aproximativ 4-8 săptămâni.

Sensibilitatea mameloanelor se poate pierde sau se poate exacerba tranzitoriu simetric sau unilateral. Aceasta își poate reveni după 2-4 săptămâni.

Depinde de gradul de ptoză. Dacă surplusul de piele nu este atât de mare, da se poate face operația de mărire de sâni care poate rezolva și ridicarea sânului în același timp prin umplerea surpusului de piele. Dar dacă sânii sunt foarte căzuți, atunci este necesară pe lângă operația de implant care dă consistența sânului și cea de mamopexie prin care se decupează excesul de piele și se repoziționează mamelonul și glanda mamară.

În urma simulării cu saizer-e asimetrice se poate stabili volumul fiecărui implant mamar, astfel încât implantele de mărimi diferite puse la cei doi sâni să dea un aspect aproximativ simetric al sânilor.

Imediat postoperator sânii vor fi edematiați, mușchiul pectoral contractat și pielea poate avea un aspect lucios datorită expansiunii bruște. După aproximativ 6 săptămâni sâni își pot recăpăta un aspect natural.