fbpx

Se poate face tratamentul celulitei prin lipoaspirație?

Prin lipoaspirație se poate scădea în volum o anumită regiune anatomică prin aspirarea grăsimii din hipoderm, lăsând un strat de minim 1-2 cm de grăsime sub piele pentru menținerea substratului nutritiv al acesteia.

Când se poate relua activitatea?

Intervenția de lipoaspirație necesită de regulă 1 zi de internare, după care se recomandă mersul pe jos chiar de-a doua zi, sporturile după 15 zile, reluarea activității curente din ziua a 3-a sau a 4-a.

În ce constau îngrijirile postoperatorii?

Cicatricile postoperatorii fiind foarte mici, sub 5 mm, nu pun o problemă asupra îngrijirii lor. Firele de sutură se scot după 5 -7 zile. După prima săptămână se recomandă automasajul, cu scop de a facilita dispariția edemului postoperator și netezirea noului contur al pielii. De asemenea trebuie purtați pantaloni sau corset elastic care să mențină pielea întinsă pe substratul ei, fără a lăsa-o să facă falduri sau cute prin purtarea unei îmbrăcăminți prea strâmte sau curele care să lase urme pe piele.

Rezultatul operației este stabil în timp?

După aproximativ 30-60 de zile când dispare edemul se poate vedea beneficiul operației, dar este absolut necesar să nu existe o creștere importantă în lunile sau anii ce urmează intervenției. În cazul creșterii în greutate este necesară urmărea unei dietoterapii recomandată de un nutriționist.

Ce se poate face în cazul apariției unei denivelări?

Dacă o depresiune cutanată a fost accentuată se poate încerca umplerea acesteia prin injectarea locală, în depresiune, a grăsimii fluide prelevate prin lipoaspirație.