fbpx

Cât durează perioada de recuperare după abdominoplastie?

Imediat postoperator până la 2 săptămâni este perioada de îngrijire a cicatricilor care se face prin pansament steril și purtarea unui corset elastic. Reluarea activității curente este posibilă din ziua a 15-a. Reluarea activității profesionale (în funcție de profesia exercitată) este în general, posibilă după 15-21 zile.

Ce regim alimentar trebuie urmat după intervenția de abdominoplastie?

Dietele pentru slăbit nu sunt recomandate imediat postoperator .Orice fluctuație ponderală importantă riscă să acționeze asupra rezultatului estetic, alterându-l.
Consumați 1,5 litri de apă /zi. Evitați brânzeturile fermentate, ouăle prăjite, cartofii prăjiți, carnea sărată, afumată, cu sosuri, peștele prăjit, afumat, pâinea, legumele uscate și fructele uscate, grăsimile, fripturile, maioneză.

Cât de mare este cicatricea?

În funcție de tehnica stabilită cicatricea se întinde din zona deasupra părului pubian și continuată de fiecare parte, până la nivelul pliului inghinal, mai mult sau mai puțin lungă după cantitatea de piele și de grăsime care trebuie îndepărtată, aceasta putând fi ascunsă în slip.
În cazul ombilicului, dacă este necesar, va avea o cicatrice circulară în jurul lui după decuparea și repoziționarea lui la mijlocul abdomenului.

Se pot scoate vergeturile de pe abdomen prin operația de abdominoplastie?

Se pot exciza doar vergeturile care sunt conținute în lamboul îndepărtat de pe abdomen. Cele situate deasupra acestei zone nu pot fi îndepărtate dar, repunerea în tensiune a pielii la finalul intervenției poate permite o estompare a lor printr-un efect mecanic de întindere.

Cât timp trebuie purtat corsetul elastic?

Trebuie purtat 1 luna zi și noapte, iar apoi încă 1 luna, doar ziua. Rezultatul operației este obținut după circa 1-2 lui. În perioada imediată după intervenție, există un edem mai mult sau mai puțin difuz care maschează beneficiul operației. El dispare progresiv în cursul săptămânilor post operatorii.

Când pot pleca la mare după intervenție?

Nu este indicat bronzarea abdomenului timp de 2 luni, iar cicatricea nu înainte de 6-10 luni. Băile în piscină sau în mare nu sunt recomandate în primele 1-2 luni.

Când pot face sport?

Nu este recomandat practicarea sporturilor violente înainte de 4 luni, iar sporturi mai puțin violente (jogging, înot etc.) înainte de 2 luni, mai ales dacă au fost apropiați mușchii, deoarece cicatricea musculară se consolidează într-o perioadă mai lungă decât cea cutanată.