fbpx

Care sunt riscurile rinoplastiei?

Orice intervenție chirurgicală implică un grad de risc. Acesta poate fi minimalizat printr-o evaluare medicală prin analize de laborator și examen clinic. O perioadă rămâne o sensibilitate crescută iar respirația poate fi puțin mai dificilă în perioada de recuperare, dar respectând indicațiile postoperatorii putem obține rezultatul dorit.

Care este perioada de recuperare după rinoplastie?

Timp de 7 zile se va menține un conformator extern pe nas .De asemenea pot apărea echimoze (vânătăi) în jurul ochilor care se resorb în aproximativ 10-15 zile. Nasul va rămâne mai edemațiat după operație și își va reveni treptat în aproximativ 30 zile.

Cu ce tip de anestezie se face rinoplastia?

Rinoplastia se face cu anestezie generală cu intubație oro-traheală, eliminând astfel riscul durerii și al aspirației sângelui în timpul intervenției.

Există riscul deformării nasului după câțiva ani?

În cazul unei cicatrizări defectuoase cu fibrozări și retracții necontrolate ale țesuturilor cartilajul se poate deforma, dar în acest caz corecția se poate face doar prin metoda rinoplastiei deschise.

Când se folosește rinoplastia închisă?

Tehnica închisă presupune o incizie în interiorul nărilor și este utilă când se dorește doar corecția septului și/sau eliminarea cocoașei dorsale a nasului.

Care sunt indicațiile tehnicii deschise?

Metoda deschisă presupune o incizie la baza nasului și disecția (decolarea) tegumentului de pe cartilajele vârfului, astfel permite corecția lobulului nazal. Prin această metodă rămâne o mică cicatrice care se estompează în timp.

Rinoplastia se poate face și iarna?

Nu este un anotimp preferat pentru rinoplastie, dar iarna nu este recomandată expunerea prelungită la temperaturi foarte scăzute imediat după operație, datorită sensibilității mai crescute a mucoasei nazale în această perioadă, așa cum vara nu sunt recomandate expunerile prelungite la soare.

Rinoplastia se poate face și înainte de 18 ani?

În cazul unor prejudicii estetice majore sau a obstrucțiilor respiratorii se poate interveni la orice vârstă, dar în cazul minorilor este necesar acordul părinților, astfel încât copilul să poată scăpa de complexele care-i afectează respectul de sine.

Pot purta ochelari după rinoplastie?

Purtarea ochelarilor nu este indicată în perioada edemului, deoarece după cicatrizare există riscul apariției unor denivelări pe dorsul nasului.

Câte zile de spitalizare necesită o rinoplastie?

Sunt necesare 24-48 de ore de spitalizare în urma intervenției, timp în care nasul este masat pentru reducerea sângerărilor și edemului. După scoaterea meselor pacientul poate pleca acasă.

Cum puteți beneficia de această intervenție

Programați-vă pentru o consultație la Prof. dr. Bratu.