Care sunt riscurile lipoaspiratiei cu laser

Home Întrebare Care sunt riscurile lipoaspiratiei cu laser

Riscurile lipoaspiratiei cu laser: Interviu cu doamna Dr. Shruti Kaushal

Lipoaspirația cu laser (lipo laser) este o procedură inovatoare utilizată pentru îndepărtarea depozitelor de grăsime. Cu toate acestea, ca orice intervenție chirurgicală, aceasta vine cu anumite riscuri.

În acest video doamna Dr. Shruti Kaushal a discutat despre potențialele complicații asociate cu această tehnologie.

Lipoaspiratie cu laser – Riscuri

  • Arsuri mici si necroze de piele

Fiind o procedură termică, lipo laser-ul poate provoca arsuri mici pe piele. Aceste arsuri sunt, de obicei, minore, dar pot necesita îngrijire suplimentară.

De asemenea, există riscul apariției necrozelor mici de piele, care necesită pansamente pe o perioadă mai lungă pentru vindecare.

  • Discromie

Discromia, sau schimbarea culorii pielii, este un alt risc asociat cu lipoaspiratia cu laser. Aceasta poate apărea în zona tratată, rezultând într-o pigmentare neuniformă. Acest efect secundar poate fi temporar sau, în unele cazuri, de durată mai lungă.

  • Complicații legate de îmbrăcăminte post-operatorie

Respectarea indicațiilor medicului privind îmbrăcămintea post-operatorie este esențială pentru prevenirea complicațiilor. Dr. Shruti Kaushal subliniază importanța purtării unui corset medical adecvat. Îmbrăcămintea strânsă sau nepotrivită poate provoca decantarea grăsimii în zona tratată, ducând la nivelări inestetice. Acestea pot fi corectate ulterior prin masaj, dar preventia este cheia.

  • Tehnologie avansata

Dr. Kaushal evidențiază avantajele tehnologiei avansate utilizate în lipoaspiratie cu laser. Aparatura modernă oferă un control precis al temperaturii, reducând astfel riscul de arsuri și alte complicații termice. De asemenea, pentru tenurile hiperpigmentate, aparatul poate ajusta căldura degajată pentru a minimiza riscul de discromie.

În mâinile unui specialist experimentat, riscurile asociate cu lipo laserul sunt minimizate. Dr. Kaushal accentuează importanța tehnologiei avansate și a experienței clinice în prevenirea complicațiilor. Deși există riscuri inerente, acestea pot fi gestionate eficient prin respectarea strictă a protocolului post-operator și utilizarea echipamentului de ultimă generație
Lipolaserul rămâne o opțiune populară și eficientă pentru îndepărtarea grăsimii, oferind rezultate remarcabile cu riscuri reduse atunci când este efectuat într-un mediu profesional adecvat.