Transplantul de par

Cand se poate face transplantul de par, cand s-a stopat procesul caderii parului sau inainte?

Daca procesul caderii parului nu este datorat unei boli dermatologice, transplantul de par se poate face in orice moment si la orice varsta. Aceasta nu inseamna ca dupa interventia de transplant parul nu-si urmeaza cursul lui firesc sa mai cada, si astfel zona in care au fost transplantate fire de par sa nu se rareasca, putand ramane uneori numai firele transplantate.

Daca nu mai este deloc par se mai poate face transplant de par?

Da, se poate face cu conditia sa existe o zona donatoare la ceafa si in regiunile temporale de unde se pot recolta grefe de par. In acest caz, zona alopecica fara par unde urmeaza sa se transplanteze are nevoie de mai multe sedinte de transplant pentru a ajunge la o desime satisfacatoare.

Cand imi pot relua activitatea dupa interventie?

Interventia chirurgicala necesita internare de o zi. Dupa externare se poate relua activitatea normala, dar efortul fizic sustinut nu este recomandat, precum si pozitia prelungita cu capul aplecat. In primele 5 zile este recomandat ca somnul sa se faca in pozitie semisezanda.
Nu se recomanda sporturile de contact in primele 30 de zile.

Cand se poate face urmatoarea sedinta de indesire a parului?

Este necesar ca dupa prima sedinta de transplant de par sa treaca minim 3 luni, ca firele de par implantate sa se integreze si sa creasca astfel se pot transplanta printre ele noile fire de par care sa nu traumatizeze bulbii firelor de par existente.

Cand pot sa ma tund dupa interventia chirurgicala?

In primele 15 zile este recomandata doar spalarea parului, usor fara a freca grefele transplantate. In aceasta perioada este interzis periatul parului.Parul se poate tunde in momentul cand firul de par devine riguros. Vopsitul parului se poate face dupa minim 30 de zile.