Abdominoplastia

Cat dureaza perioada de recuperare dupa abdominoplastie?

Imediat postoperator pana la 2 saptamani este perioada de ingrijire a cicatricilor care se face prin pansament steril si purtarea unui corset elastic. Reluarea activitatii curente este posibila din ziua a 15-a. Reluarea activitatii profesionale (in functie de profesia exercitata) este in general, posibila dupa 15-21 zile.

Ce regim alimentar trebuie urmat dupa interventia de abdominoplastie?

Dietele pentru slabit nu sunt recomandate imediat postoperator .Orice fluctuatie ponderala importanta risca sa actioneze asupra rezultatului estetic, alterandu-l.
Consumati 1,5 litri de apa /zi. Evitati branzeturile fermentate, ouale prajite, cartofii prajiti, carnea sarata, afumata, cu sosuri, pestele prajit, afumat, painea, legumele uscate si fructele uscate, grasimile, fripturile, maioneza.

Cat de mare este cicatricea?

In functie de tehnica stabilita cicatricea se intinde din zona deasupra parului pubian si continuata de fiecare parte, pana la nivelul pliului inghinal, mai mult sau mai putin lunga dupa cantitatea de piele si de grasime care trebuie indepartata, aceasta putand fi ascunsa in slip.
In cazul ombilicului, daca este necesar, va avea o cicatrice circulara in jurul lui dupa decuparea si repozitionarea lui la mijlocul abdomenului.

Se pot scoate vergeturile de pe abdomen prin operatia de abdominoplastie?

Se pot exciza doar vergeturile care sunt continute in lamboul indepartat de pe abdomen. Cele situate deasupra acestei zone nu pot fi indepartate dar, repunerea in tensiune a pielii la finalul interventiei poate permite o estompare a lor printr-un efect mecanic de intindere.

Cat timp trebuie purtat corsetul elastic?

Trebuie purtat 1 luna zi si noapte, iar apoi inca 1 luna, doar ziua. Rezultatul operatiei este obtinut dupa circa 1-2 lui. In perioada imediata dupa interventie, exista un edem mai mult sau mai putin difuz care mascheaza beneficiul operatiei. El dispare progresiv in cursul saptamanilor post operatorii.

Cand pot pleca la mare dupa interventie?

Nu este indicat bronzarea abdomenului timp de 2 luni, iar cicatricea nu inainte de 6-10 luni. Baile in piscina sau in mare nu sunt recomandate in primele 1-2 luni.

Cand pot face sport?

Nu este recomandat practicarea sporturilor violente inainte de 4 luni, iar sporturi mai putin violente (jogging, inot etc.) inainte de 2 luni, mai ales daca au fost apropiati muschii, deoarece cicatricea musculara se consolideaza intr-o perioada mai lunga decat cea cutanata.